Νεολαία Γαλάτιστας

Γαλάτιστα Χαλκιδικής Τ.Κ.63073

neolaiagalatistas@gmail.com

Όλα αρχίζουν απο μια παρέα.. #5YearsNeolaiaGalatistas

2017-11-01 11:44

Καλοκαίρι του 2012, στην Ελλάδα της οικονομικής αλλά και κοινωνικής κρίσης, και στο χωριό μας, τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, συζητιέται η δυναμικότητα και οι προϋποθέσεις που υφίστανται για να δράσουν οι νέοι του τόπου.

Η κρίση, όμως, γεννά ευκαιρίες. Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι όλα δεδομένα και ότι τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στις πράξεις. Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν, μία παρέα αποφασίζει τη δημιουργία ενός λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με στόχο τη συγκέντρωση όλων των νέων που συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις, τα ίδια «θέλω», τα ίδια όνειρα για την ενεργοποίηση των νέων, αλλά και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας της Γαλάτιστας.

Η μέρα Σάββατο 27 Οκτώβρη πραγματοποιείται η συγκέντρωση με τη συμμετοχή 30 και πλέον νέων. Πολλές και διαφορετικές απόψεις ακούγονται, το σίγουρο είναι πως η «σπίθα», το έναυσμα  δημιουργήθηκε και το μόνο που απέμενε ήταν η διατήρησή της. Αποφασίστηκε η ίδρυση Συλλόγου με την επωνυμία «Νεολαία Γαλάτιστας» και η διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου που θα αναλάμβανε να κάνει τις ιδέες  πράξη.

Στις 17 Νοεμβρίου λοιπόν, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές με τη συμμετοχή του διπλάσιου αριθμού νέων με αξιοσημείωτο την υποψηφιότητα 18 μελών για τις θέσεις του Δ.Σ.,  δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη  διάθεση να βοηθήσουν από οποιαδήποτε θέση και με  οποιοδήποτε τρόπο το Σύλλογο.

Από την ημέρα εκείνη, μέχρι και σήμερα, η «φλόγα» διατηρείται και η παρέα μεγαλώνει και δημιουργεί…