Νεολαία Γαλάτιστας

Γαλάτιστα Χαλκιδικής Τ.Κ.63073

neolaiagalatistas@gmail.com

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ-ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ"

2015-05-10 16:20

Ο Σύλλογος Νεολαίας Γαλάτιστας διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις σεξουαλικές σχέσεις, την σεξουαλική υγεία και διαπαιδαγώγηση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 9 Μαϊου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχειακού κτιριου, στην Γαλάτιστα.

Στο πρώτο σκέλος της εκδήλωσης οι ψυχολόγοι, Ελένη Στ. Περράκη και Κωνσταντίνα Παγκούτσου, μίλησαν για την εξέλιξη των ανθρώπινων ερωτικών σχέσεων με την πάροδο του χρόνου, καθώς και για το ρόλο του σεξ στις σχέσεις γενικότερα. Η παρουσίασή τους αφορούσε στο πως οι κοινωνικές, και άλλες, αλλαγές επηρέασαν τους ρόλους των δύο φύλων, τη διαμόρφωση ταυτοτήτων και την ανάγκη για νέες προκλήσεις ανάμεσα στο ζευγάρι.

Στη συνέχεια, το λόγο είχαν οι ομιλητές Πόλκας Γιώργος και Χαραλαμπίδης Αρτέμης, ενημερωτές από το Κέντρο Πρόληψης για τον HIV  "Thess Checkpoint" που αποτελεί μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Θετική Φωνή". Θέμα της παρουσίασης τους ήταν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και οι μέθοδοι πρόληψης. Στη διάρκεια της ομιλίας, οι εθελοντές της οργάνωσης μοίρασαν επιπλεόν ενημερωτικό υλικό. Στο τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν για HIV, Ηππατιτιδα C και B. Το τεστ ήταν γρήγορο, ανώδυνο και με άμεσα αποτελέσματα. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και πολλοί ήταν αυτοί που εξετάστηκαν! 

Όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην συγκεκριμένη εκδήλωση, μπορούν πάντα να επισκέπτονται τα γραφεία του Κέντρου "Thess Checkpoint", που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, οδός Αλεξ. Σβώλου 15, για να κάνουν το τεστ δωρεάν. (Thess Checkpoint: τηλ. ραντεβού 2310 282 284. Τρίτη-Σάββατο 12:00-20:00)

Να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους ομιλητές που δέχτηκαν την πρόσκληση του συλλόγου μας και που μοιράστηκαν μαζί μας όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές! 

Η προσέλευση, τόσο μελών όσο και μη μελών του συλλόγου, ήταν άκρως ικανοποιητική και ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες των μελών του ΔΣ που διοργάνωσαν αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα ομιλία. Αυτό είναι για εμάς ένα ισχυρό κίνητρο για να διοργανώσουμε κι άλλες ανάλογες εκδηλώσεις στο μέλλον!