Νεολαία Γαλάτιστας

Γαλάτιστα Χαλκιδικής Τ.Κ.63073

neolaiagalatistas@gmail.com

"Εξάρτηση & Τεχνολογία"

2014-02-08 11:43

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής "ΠΝΟΗ", διοργανώνει ομιλία, μετά από αίτημα του Συλλόγου "Νεολαία Γαλάτιστας", με θέμα "Εξάρτηση και Τεχνολογία", τη Παρασκευή 21/2 και ώρα 6:00μ.μ. στο πρώην Δημαρχείο Γαλάτιστας.

Η ομιλία έχει στόχο να ενημερώσει και να προβληματίσει τους νέους για τις αιτίες, την αντιμετώπιση και την πρόληψη των "νόμιμων" καθημερινών εξαρτήσεων (κινητό, τηλεόραση, ιντερνέτ , ηλεκτρονικά παιχνίδια ,κλπ) οι οποίες μπορεί να φαίνονται λιγότερο επικίνδυνες, αλλά στην πραγματικότητα είναι εξίσου σοβαρές . 
Η χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση αλλά και την καθημερινή κοινωνική μας ζωή έχει κάνει την τεχνολογία μέρος της ζωής μας. Συχνά όμως γίνεται και κομμάτι του εαυτού μας, δηλαδή του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το ποιοι είμαστε. Αυτό έχει συνέπειες στην κοινωνική μας ζωή και την ατομική μας κατάσταση. 
Ο διαδικτυακός και τεχνολογικός εθισμός συχνά προσλαμβάνεται ως μια ηπιότερη μορφή εθισμού αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Πρόκειται για μια εξίσου επιβλαβή και επικίνδυνη κατάσταση όπως ο εθισμός σε ουσίες και ο ιδεο-ψυχαναγκασμός. Όπως κάθε εθισμός, έχει συνέπειες στην ψυχική υγεία και την συνολική λειτουργικότητα του ατόμου το οποίο αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στις συναισθηματικές και ψυχοκοινωνικές του ανάγκες και επιθυμίες. Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι, έστω και σήμερα, οφείλουμε να αναζητήσουμε δυνατότητες πρόληψης και αντιμετώπισης. Πρέπει λοιπόν να λάβουμε τα μέτρα μας πριν να είναι πολύ αργά για τις κοινωνίες.

 

Η Εκδήλωση στο Facebook:
https://www.facebook.com/events/1423805241190997/?previousaction=join&source=1

Νεολαία Γαλάτιστας